EEN EIGENTIJDS BEDRIJF

Drie dingen tekenen het leven van Robert Bruin, op 12 augustus 1979 geboren in Echtenerbrug. In de eerste plaats zijn handelsgeest en verder een enorm doorzettingsvermogen en een werklust waartegen je alleen maar ‘u’ kunt zeggen. In maart 2011 begon hij zijn bedrijf in Workum en in september 2015 verhuisde Bruin Auto's naar een mooie zichtlocatie aan de A6 op het industrieterein van Lemmer.

Wat de autobranche betreft begon hij bij Smit en Co, een grote Opeldealer met zeven vestigingen in het hele land. Vanwege de reisafstand tussen Echtenerbrug en Zwolle wordt in 2008 de overstap gemaakt naar een universele garage: Vaartland Auto’s. In de vestiging in Heerenveen was Robert van 2006 tot 2008 junior verkoper en van 2008 tot begin 2011 vestigingsleider.

Maar Robert Bruin heeft altijd een grote droom gehad: zelf een bedrijf beginnen. En nu was de tijd er rijp voor. Bovendien was zijn vader, na een lange loopbaan bij het bekende Lasaulec en de technische groothandel Bushandelsmij (met vestigingen in onder veel meer Marknesse, Sneek en Groningen) met pensioen gegaan, zodat hij zoon Robert moreel en logistiek kon steunen. Van zijn werk bij Vaartland kende hij het Autobedrijf Bosma uit Workum en van hen wordt een kantoor, een wasplaats, een werkplaats en een buitenterrein gehuurd. De start van Bruin Auto's is een feit.

In 2015 is er de mogelijkheid een compleet nieuw pand te bouwen in Lemmer. Op prachtige zichtlocate aan de A6 en een stuk dichter bij huis dan Workum. En in september 2015 opent Bruin Auto's aan de Roggemole 5 te Lemmer officieel haar deuren.

Mogelijk gemaakt door Mobilox